OMLADINSKA ZADRUGA – JUNIOR

O nama

Omladinska zadruga Junior Teslić je počela sa radom 1999. godine. Bavimo se neformalnim obrazovanje omladine i pripremanjem mladih za tržište rada. Pomažemo im pronaći prva radna mjesta i steći radno iskustvo da bi bili konkurentni na tržištu rada. U 20 godina rada uz pomoć naše organizacije i naših klijenata oko 4000 mladih je steklo svoja prva radna iskustva i dodatno obrazovanje što im je pomoglo u dobijanju dugotrajnog zaposlenja. Za naše klijente zapošljavanje radnika preko Omladinske zadruge garantuje efikasno poslovanje uz ostvarivanje maksimalnih finansijskih ušteda.  

Šta je omladinska zadruga ? Omladinska zadruga je mesto koje mladima obezbeđuje potencijalno zaposlenje na privremenim, povremenim, odnosno sezonskim poslovima, direktno ih povezujući sa privrednim subjektima.

Najprostije rečeno – omladinska zadruga, oblik je neprofitnog privređivanja, koji podrazumeva poreske olakšice, a sve to kako bi mogla da izvrši svoju glavnu ulogu – izvršenje ekonomske, socijalne i vaspitne uloge za studente, đake i omladinu generalno. Ona ne služi samo za pronalaženje privremenog i povremenog posla, već ima važnu ulogu i tokom samog radnog angažovanja mladih – obezbeđuje im socijalnu i pravnu sigurnost, zaštitu na radu u odgovarajuće uslove za rad, a usađuje i vrednosti kao što je sticanje radnih navika, istovremeno im obezbeđujući praktična znanja potrebna za stalno zaposlenje. Omladinska zadruga je odličan način da se prema potrebama poslodavaca, zadrugarima obezbedi rad na povremenim i sličnim poslovima, za koje se ne zasniva radni odnos, već se stiču sredstva za zadovoljavanje socijalnih, kulturnih i drugih ličnih i zajedničkih potreba zadrugara.   KONTAKT Adresa: Svetog Save br. 9, 74 270 Teslić, Republika Srpska Bosna i Hercegovina Tel/Fax: +38753430700 E-mail: oz-junior@spinter.net