Mjesto povezivanja, podrške, druženja i dobrih ideja radi razvoja pojedinca i zajednice

Registruj se u bazu volontera opštine Teslić i svojim doprinosom podrži prave vrijednosti!

Za volontiranje ne trebaš imati vremena, trebaš imati srce! Postani volonter/ka!

Volontiranje je aktivnost od interesa za Republiku Srpsku kojom se doprinosi poboljšanju kvaliteta života, aktivnom uključivanju građana u društvene procese i razvoju humanijeg i ravnopravnijeg demokratskog društva.

 

Volontiranje je jedan od načina socijalnog uključivanja i integracije. Volontersko djelovanje kreira prostor u kojem ljudi, bez obzira na nacionalnost, religiju, socioekonomski status i dob, mogu doprinijeti stvaranju pozitivnih promjena u društvu. Volonterski rad potiče društveni aktivizam, koji je osnovni pokretač svakog naprednog društva. Prepoznavanje potreba zajednice i spremnost na aktivno djelovanje, pomaže društvu da brže i kvalitetnije riješi nagomilane probleme i potrebe. Mladima i nezaposlenima pomaže razviti ili dodatno usavršiti određene vještine i priprema ih za buduće zaposlenje.

Misija

Promocija volonterstva i volonterskih aktivnosti, jačanje kapaciteta volontera/ki i organizatora volontiranja, uspostava i praćenje standarda kvalitete u provođenju volonterskog programa, učešće u izradi javnih politika, podrška međusektorske saradnje, društvene solidarnosti te širenje svijesti o volontiranju kao vrijednom iskustvu dobijanja i prenosa znanja i vještina.