50 stipendija za program o preduzetništvu, podsticaji za najbolje od 20 000 KM

50 stipendija za program o preduzetništvu, podsticaji za najbolje od 20 000 KM

IEEE, Fondacija budućnosti u BiH, MIT Legatum centar i prestižni australski La Trobe univerzitet i ove godine nude 50 besplatnih stipendija za poseban program za mlade ljude u Bosni i Hercegovini koji žele naučiti više o izgradnji i upravljanju vlastitim biznisom.

IEEE Innovation Nation BiH je program koji je inicirao Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), najveća svjetska tehnička organizacija koja broji više od 420 hiljada članova širom svijeta. Program se u našoj zemlji održava već šestu godinu zaredom, a svake godine raste broj učesnika, predavača i nagrada za najbolje. Vrijednost programa se procjenjuje na preko 5.000 KM, a ogleda se u resursima koji su na raspolaganju polaznicima.

Innovation Nation inicijativa je pokrenuta prije nekoliko godina sa ciljem da razvije nove uspješne priče u zemljama u razvoju. Osim u BiH, program se još održava u Šri Lanci, Maleziji i Jamajci. Svjesni smo da mladi ljudi u Bosni i Hercegovini nemaju priliku da iz prve ruke uče o pokretanju biznisa, razvoju ideje, svim uključenim faktorima i vođenju tog biznisa također. Upravo iz tog razloga smo jako ponosni što smo doveli ovaj program u našu zemlju i što on svake godine okuplja sve više i više učesnika koji iznjedre nove uspješne priče. – ističu iz Fondacije budućnosti u BiH.

IEEE Innovation Nation Bosnia & Herzegovina 2021 je sjajna prilika za sve mlade ljude da:

  • Potpuno besplatno pohađaju kurs koji inače košta preko 5000 KM
  • Nauče kako razviti biznis ideju od nule do prezentacije pred investorima
  • Rade direktno sa svjetskim startup trenerima na razvoju svoje ideje
  • Dobiju IEEE, MIT Legatum Center i La Trobe University certifikat
  • Dobiju 20 000 KM kao poticaj za razvoj svoje ideje

Tokom 12 sedmica mladi profesionalci i studenti će biti formirani u interdisciplinarne timove i raditi na razvoju startupa uz podršku svjetskih stručnjaka iz raznih oblasti. Svi zainteresovani se mogu prijaviti kao pojedinci ili u timu.

Prošlogodišnji pobjednik je Eco-Logical startup, koji proizvodi drvene slamke na novi inovativni način, a evaluacija vrijednosti biznisa na osnovu dosadašnjih investicija je 700 000 KM.

Stekli smo potrebno znanje, iskustvo i upoznali nevjerojatne ljude što je promijenilo naše živote. Trenutno nastavljamo razvoj svoje ideje i nadamo se da će se naš proizvod naći uskoro na tržištu. Trenutno radimo na aplikaciji za patent i sarađujemo sa mnogobrojnim mentorima kako bismo naš proizvod učinili još boljim. – izjavili su Damjan, Hamza i Filip, članovi Eco-Logical tima i poručili svim mladima ukoliko ih zanima poduzetništvo da iskoriste ovu nevjerovatnu priliku.

Prijave su otvorene do 27.8. 2021. godine a prijaviti se možete na sljedećem LINKU.

Preuzeto sa: lonac.pro

No Comments

Post A Comment