Al Jazeera Documentary i AJB DOC – Poziv za projekte

Al Jazeera Documentary i AJB DOC – Poziv za projekte

 Rok prijave 30.06.2022

Al Jazeera Documentary i Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) objavili su poziv za novi međunarodni projekt “Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC”, koji će biti održan od 9. do 13. septembra u Sarajevu.

Cilj tog projekta je podrška širenju dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, kao i upoznavanje ključnih donosioca odluka s uzbudljivim i važnim projektima, saopćeno je iz Al Jazeere Balkans.

Autori dokumentarnih filmova iz jugoistočne Evrope, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije.

Organizatori Festivala dokumentarnog filma navode kako autorima žele pomoći da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitovanje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

Kako se navodi, trodnevni događaj bit će podijeljen na Main Pitch – Prihvatanje projekta u svim fazama razvoja, Work in Progress – Projekte u fazi postprodukcije i Balkan Star – Razvojnu fazu.

Prijavni obrazac dostupan je od 1. aprila, a rok za prijave je 30. juni.

AJD Industry Days @ AJB DOC planira organizovati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata, a nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima.

Cilj AJD Industry Daysa je postati glavno mjesto susreta za projekte iz regija – jugoistočna Evropa, Kavkaz, Bliski Istok i Sjeverna Afrika (MENA).

Ključne prednosti uključuju pristup kvalifikovanoj i raznolikoj stručnoj publici, sklapanje finansijskih ugovora, pronalaženje potencijalnih partnera, susrete s drugim profesionalcima iz industrije.

Prijave projekata šalju se putem aplikacijskog formulara na webstranici: industry.ajbdoc.ba, navodi se u saopćenju.

akta.ba

No Comments

Post A Comment