| Artswitch radionica povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca |

| Artswitch radionica povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca |

Danas su srednjoškolci Lokalnog tima ASuBiH-a Teslić organizovali Artswitch radionicu povodom jučerašnjeg Međunarodnog dana srednjoškolaca!

 

Kako bi obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca mladi Lokalnog tima Teslić Asocijacije Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini su u saradnji sa Nukleusom organizovali Artswitch radionicu u prostorijama Centra za mlade “Nukleus” Teslić.

Sama Artswitch tema bazira se na slikanju na platnu u kojoj se događa rotirajuće učešće slikara. Ovim se postiže spoj više različitih pokreta kista, odabira boja kao i odabira motiva, kreirajući skladan sudar različitosti u jednom kao simbol jedinstva.

Osvrćući se na utiske mladih srednjoškolaca, da se zaključiti da je atmosfera bila izrazito pozitivna u umjetničkom duhu.

 

Međunarodni dan srednjoškolaca se svake godine obilježava 17. 11. 2023. godine u sjećanje na studenske demonstracije u Pragu 1939. godine koje su ugušene od strane nacista u tadašnjoj nacistički okupiranoj Češkoj.

Aktivnost je održana u saradnji Lokalnog tima Teslić ASuBiH-a i Centra za mlade “Nukleus” Teslić.#mladi #aktivizam #srednjoškolci #Artswitch #Međunarodni_dan_srednjoškolaca

No Comments

Post A Comment