Besplatan webinar: Izazov prava konkurencije u uslovima digitalne ekonomije

Besplatan webinar: Izazov prava konkurencije u uslovima digitalne ekonomije

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung vas pozivaju na webinar “Izazov prava konkurencije u uslovima digitalne ekonomije”, koji će biti održan putem Zoom online platforme 28.09.2021. godine s početkom u 10.00 sati.

U toku webinara učesnici će se upoznati sa izazovima pred kojim se nalazi pravo konkurencije u uslovima  sve veće digitalizacije ekonomskih procesa.

Na digitalnom tržištu, privredni subjekti koriste sve dostupne digitalne mogućnosti kako bi se što bolje pozicionirali na tržištu, te je od izuzetne važnosti da poznaju pravila konkurencije koja vladaju na tržištima od njihovog interesa, a u prvom redu pravila konkurencije na tržištu Evropske unije. Za Bosnu i Hercegovinu je posebno značajan prikaz trenda modernizacije prava konkurencije, dilema i prepreka kada je u pitanju zaštita konkurencije na digitalnom tržištu EU.

Učešće na webinaru je besplatno. Više informacija o webinaru možete naći u pozivu u prilogu.

Prijavu na webinar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 24.09.2021. godine do 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup webinaru.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

Poziv

Preuzeto sa: akta.ba

No Comments

Post A Comment