Entrepreneurship Academy: Sparking Entrepreneurial Thinking

Entrepreneurship Academy: Sparking Entrepreneurial Thinking

Pozivamo sve mlade ljude (od 18 do 35 godina) iz Bosne i Hercegovine da se prijave na ovaj jedinstveni program, koji će vas kroz 8 sedmica trajanja naučiti kako razmišljati preduzetnički i šta uopće znači biti preduzetnik u današnje vrijeme u našoj zemlji. Dodatno, naučit ćete kako nastaje dobra ideja, kako se ta ideja predstavlja, kako funkcioniše tržište, te imati priliku da svoju ideju predstavite pred predavačima/mentorima (pitch) i dobijete povratne informacije.

Predavanja i mentoring sesije će voditi iskusni preduzetnici, koji su i sami prošli put od predstavljanja ideje do uspješnih biznisa koje danas vode, konsultanti su i savjetnici za mnoge kompanije, te imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa start-upima.
Teme koje će biti obuhvaćene predavanjima u okviru programa su: 

  • Sedmica 1: Šta je preduzetništvo i zašto je preduzetničko razmišljanje važno?
  • Sedmica 2: Razvoj biznisa: šta je neophodno za početak biznisa?
  • Sedmica 3: Kako nastaje dobra ideja? Kreiranje inovativnih ideja za buduće biznise.
  • Sedmica 4: Validiranje ideja. Kako uraditi dobar pitch?
  • Sedmica 5: Tržište – Prodaja, marketing, branding
  • Sedmica 6 i 7: Mentoring program
  • Sedmica 8: Predstavljanje ideja i dodjela diploma

Svi polaznici koji odslušaju predavanja, imat će priliku da osmisle ideju i pitchiraju je/predstave pred mentorima i predavačima. Tokom pripreme će imati mentoring sesije u trajanju od dvije sedmice. Nakon mentoring sesija slijedi predstavljanje ideja i podjela diploma.

Aktivno trajanje programa je 8 sedmica. Predavanja će se održavati uživo u prostorijama ACADEMY387 radnim danima, u periodu od 12 do 16h dva do tri puta sedmično, u zavisnosti od teme. O tačnim terminima učesnici će biti obaviješteni naknadno, nakon što lista učesnika bude finalizirana.

Prilikom prijave potrebno je da pored osnovnih podataka u rubriku “Napomena” odgovorite na pitanje šta vas je motivisalo da se prijavite za učešće u ovom programu.

*Projekat realizuje ACADEMY387 uz podršku Humphrey Fellowship programa. Partneri projekta su kompanija Agilitas d.o.o.Fondacija 787 HUB387


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment