Fondacija Hastor dodjeljuje studentske stipendije za akademsku 2021/22. godinu

Fondacija Hastor dodjeljuje studentske stipendije za akademsku 2021/22. godinu

Fondacija Hastor raspisala je konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2021/22. godini redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine.

Pravo prijave na konkurs za dodjelu stipendija Fondacije Hastor imaju redovni studenti druge, treće i četvrte godine dodiplomskog/bachelor studija, redovni studenti druge, treće, četvrte i pete godine integrisanog studija i redovni studenti prve godine diplomskog/master studija, uz uslove da imaju ostvareni prosjek ocjena tokom studija 8.5 i više, da nisu stariji od 24 godine i da nisu primaoci stipendije ili druge novčane pomoći za studiranje od neke druge institucije ili su spremni odreći se iste u slučaju pozitivnog selekcijskog ishoda po ovom konkursu.

Iz Fondacije podsjećaju da se stipendija ne može dodijeliti za dva ili više studenata iz istog obiteljskog domaćinstva i da će se prije donošenja konačne odluke o stipendiranju, sa kandidatima koji uđu u uži izbor za dodjelu stipendije obaviti intervju.

Stipendisti Fondacije potpisivanjem Ugovora o stipendiranju obavezuju se na volonterske aktivnosti u sklopu aktivnosti Fondacije, a Fondacija Hastor zadržava pravo da pri selekciji kandidata u obzir uzima socio-ekonomsko stanje aplikanta i usmjerenje na fakultetu.

Iz Fondacije Hastor napominju da se aplicirati za stipendiju može uraditi isključivo putem on-line prijave na web-stranici Fondacije Hastor.

Krajnji rok za apliciranje je 25.01.2022. godine do 16:30 sati, a za više detalja pogledati Konkurs Fondacije Hastor za dodjelu stipendija studentima/icama za akademsku 2021/22. godinu.

preuzeto sa: hocu.ba
No Comments

Post A Comment