Formiranje grupe za psihološku podršku ženama u postporođajnom periodu u Sarajevu

Formiranje grupe za psihološku podršku ženama u postporođajnom periodu u Sarajevu

Svima vama u Sarajevu i okolini donosimo dobru vijest. U toku je formiranje grupe za psihološku podršku ženama u postporođajnom periodu u Sarajevu koja će početi sa radom u junu mjesecu.

Roditeljstvo često nije jednostavno, zabluda je da svi imamo majčinski instikt i da uvijek znamo šta je najbolje za našu bebu.

Nekad zaista ne znamo i potrebna nam je podrška. A značajna podrška je to da vas neko sasluša i prihvati vaše emocije ili nedoumice oko svakodnevnih izazova, bez umanjivanja njihovog značaja.

Smjenjivanje različitih emocija u ovom periodu kao i adaptacija na ulogu majke je normalna reakcija. Niste jedine. Ukoliko Vam je potrebna podrška tokom navikavanja na ulogu majke ili primjećujete da simptomi tuge, anksioznosti i očajanja predugo traju, dođite na susret grupe podrške ženama u postporođajnom periodu.

Niste same.

Na ovim grupama imaćete priliku u povjerljivoj i prijatnoj atmosferi:
– podijeliti iskustva i dobiti podršku žena koje se nalaze u istoj životnoj fazi ili su nedavno kor nju prošle,
– prihvatiti i izraziti emocije koje osjećate,
– pružiti i dobiti emocionalnu podršku,
– saznati kako naša lična očekivanja i uvjerenja kao i očekivanja okoline utiču na prilagođavanje na nove životne okolnosti.

Grupe u Sarajevu će organizovati Agape – udruženje za kulturu zdravog življenja, a voditeljice grupe će biti Ljiljana Milačak, mr socijalnog rada, geštalt psihoterapeut (EAP, EAGT), facilitator sistemskih konstelacija i Tihana Majstorović, psiholog, psihodramski i EMDR terapeut u edukaciji.

Susreti grupe će se održavati dva puta mjesečno. Prijaviti se možete na mejl adrese: ugagape@gmail.com i ekoehocentar@gmail.com ili u inbox EKO EHO Facebook stranice.

UČEŠĆE NA GRUPAMA JE BESPLATNO.

Grupe organizujemo u okviru implementacije projekta „Prevencija i rani tretman perinatalne depresije – osnaživanje profesionalaca“.
Aktivnost realizovana uz podršku Projekta mentalnog zdravlja u BiH koji podržava Vlada Švicarske, a implementira IPD- Institute for Population and Development u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalnim ministarstvom zdravstva

Preuzeto sa: mreza-mira.net

No Comments

Post A Comment