JAVNI POZIV LOKALNIM ZAJEDNICAMA, JAVNIM USTANOVAMA I VLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE PREDUZETNIŠTVU

JAVNI POZIV LOKALNIM ZAJEDNICAMA, JAVNIM USTANOVAMA I VLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE PREDUZETNIŠTVU

Udruženje trenera CEFE u BiH u sklopu Programa podrške preduzetništvu u Bosni i Hercegovini, objavljuje javni poziv lokalnim zajednicama (opštinama i gradovima), javnim ustanovama i vladinim organizacijama za iskazivanje interesa za učešće u projektima podrške preduzetništvu na teritorijama svojih interesnih područja u toku 2022. godine.

CEFE BiH implementira Program podrške preduzetništvu od 2014. godine i do sada je kroz partnerstva sa međunarodnim i domaćim organizacijama i donatorima podržano osnivanje više stotina novih preduzeća, a kroz programa podrške obučeno je više od hiljadu preduzetnika.

U sklopu programa podrške preduzetništvu je podrška odabranim kandidatima (potencijalnim preduzetnicima) u jačanju preduzetničkih vještina, razvoju poslovne ideje, povezivanju sa ciljnim tržištima, osnivanju i pokretanju rada poslovnih subjekata, te praćenju i stručnoj podršci (mentoringu, koučingu) nakon osnivanja i pokretanja poslovnih subjekata.

Iskazivanje interesa lokalnih zajednica (opština i gradova), javnih ustanova i vladinih organizacija podrazumijeva spremnost za sufinansiranje programa podrške, te mobilizaciju dovoljnog broja kandidata za podršku.

Ovaj javni poziv otvoren je do 30.12.2021. godine do 16.00 sati.

Puni tekst Javnog poziva preuzmite OVDJE.

Format Pisma za iskazivanje interesa preuzmite OVDJE. 

cefebih.org

No Comments

Post A Comment