Javni poziv za popunu upražnjenog radnog mjesta u Aarhus centru u BiH: ADMINISTRATIVNI I PR ASISTENT/ICA

Javni poziv za popunu upražnjenog radnog mjesta u Aarhus centru u BiH: ADMINISTRATIVNI I PR ASISTENT/ICA

 Rok prijave 10.10.2023


O UDRUŽENJU:

Udruženje “Resursni Aarhus centar u BiH”  podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije na području Grada Sarajevo i indirektno na području BiH.

Udruženje ispunjava svoju misiju tako što:

 • pomaže organima vlasti da ispunjavaju obaveze i dužnosti navedene u Arhuskoj Konvenciji;
 • promoviše uvođenje propisa i metoda usmjerenih na omogućavanje pristupa informacijama, učešće javnosti i pristup pravosuđu u oblasti okoliša;
 • predstavlja most između državnih organa, civilnog društva, privrede i javnosti;
 • podstiče primjenu Konvencije tako što razvija svijest i sposobnosti zainteresovanih strana;
 • služi široj zajednici pružajući joj usluge iz svog polja djelovanja.

NAŠE AKTIVNOSTI:

Naš tim čine pravnici, stručnjak za oblast energetike i eksterni saradnici iz različitih oblasti.  Do sada smo organizovali na desetine kampanja,  skupova i radionica u BiH, okupljajući vodeće aktiviste i stručnjake iz oblasti ekološkog prava, medija, akademske zajednice,  nevladnih  organizacija i institucija. Udruženje aktivno učestvuje u javnim raspravama vezano za okolišnu problematiku.  Objavili smo brojne publikacije i analize zakona iz ove oblasti te analizu pojedinačnih slučajeva. Naš niša djelovanja je  usmjerena na podnošenje pravnih podnesaka u cilju zaštite okoliša od štetnih investicija i zahvata, te pružanja svakodnevne pravne pomoći ekološkim aktivistima, NVO-u i građanima diljem BiH.  Uz to, radimo na pokretanju PR i zagovaračkih kampanja u cilju bržeg rješavanja ekoloških problema i informisanja javnosti o postojanju tih problema.

Aarhus centar u BiH traži administrativnog i PR asistenta da se pridruži našem timu. Vaša uloga će biti da asistirate osoblju Aarhus centra u BiH u njihovom svakodnevnom radu, sa posebnim fokusom na administrativne poslove i promociju aktivnosti na društvenim mrežama, te nastupima u medijima.  Očekujemo da ćete doprinositi našem radu putem sljedećih aktivnosti:

ODGOVORNOSTI:

 • Istraživanje i komunikacija: Sprovodite istraživanja o aktuelnim ekološkim slučajevima, te ostvarivanje kontakata sa lokalnim zajednicama u svrhu pripreme saopštenja za medije i medijskog istupanja.
 • Pisanje i evidencija: Pripremate izvještaje, saopštenja, izjave i članake na zadatu temu istraživanja, doprinoseći stvaranju informativnih i zagovaračkih materijala za građane, aktiviste i medije.
 • Zagovaranje: Učestvujete u javnim raspravama i sastancima i o tome izvještavate javnost.
 • Administracija: Asistirate na svim administrativnim poslovima Udruženja (vođenje protokola, priprema  projektnih izvještaja i kancelarijski poslovi).
 • Saradnja: Sarađujete sa drugim organizacijama koje se bave zaštitom okoliša, a što podrazumjeva putovanja, učešće na konferencijama i edukativnim radionicama.

KVALIFIKACIJE:

 • SSS ili VSS  u relevantnoj oblasti (komunikologija, društvene nauke ili slično).
 • Iskustvo u istraživačkom radu ili aktivizmu je prednost.
 • Iskustvo u PR-u je mandatorno.
 • Odlične komunikacione vještine na BHS i engleskom jeziku (govor i pisanje) je mandatorno.
 • Sposobnost za samostalan rad i timski duh.

Ako dijelite našu strast za zaštitu ljudskih prava u oblasti okoliša ali i prirode pozivamo vas da se prijavite. Molimo Vas da pošaljete CV i motivaciono pismo elektronskim putem, na sljedeću email adresu: koordinator@aarhus.ba

MJESTO RADA:

Mjesto rada je Sarajevo, sjedište Udruženja.

ROK PRIJAVE I PROCES IZBORA KANDIDATA/KINJA:

Krajnji rok prijave je do i uključujući 06.10.2023. do 17:00 časova.

Biti će isključivo kontaktirani kandidati/kinje koji uđu u uži izbor, najdalje do 10.10.2023.

Probni rad traje 3 mjeseca od potpisivanja ugovora. Nakon toga, potpisivanje ugovora na 21 mjesec, sa mogućnosti produžetka.

Aarhus centar u BiH je posvećen raznolikosti i jednakosti prilika. Svi kvalifikovani kandidati će se uzeti u obzir bez obzira na rasu, boju kože, religijska uverenja, pol, seksualnu orijentaciju, invaliditet ili starosnu dob.

Hvala vam na interesovanju za Aarhus centar u BiH i radujemo se vašim prijavama!

aarhus.ba


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment