Pozivamo vas da se pridružite trodnevnom događaju “Zarolaj Zakon!” u Konjicu na kojem ćete moći učiti na zabavan i potpuno novi način!

Vijeće mladih Federacije BiH sprovodi projekat “Mladi na potezu”, fokusiran na promociju prava i obaveza mladih predviđenih Zakonom o mladima FBiH, sa fokusom na omladinsko organizovanje. Tokom projekta kreirana je društvena igra pod nazivom “Vijećko”, a koja ima za cilj da mlade edukuje o Zakonu o mladima FBiH. Kroz igru, mladi dobivaju značajne informacije na interaktivan način – jer se kroz igru najbolje uči!

Tokom trajanja događaja, mladi će testirati igru i podijeliti sa timom Vijeća mladih FBiH svoja iskustva kako bi se u narednom periodu radilo na njenom finaliziranju. Osim toga, imat će priliku upoznati i družiti se sa mladima iz cijele Federacije Bosne i Hercegovine.

Događaj će se odvijati od 27. do 29. oktobra u Konjicu na adresi Trbića polje (Hotel Garden City). Svi zainteresovani mladi (od 15 do 30) se mogu prijaviti putem obrasca: https://forms.gle/jcWMvYDQxhLQfpfr6Rok za prijavu na događaj je ponedjeljak (09.10.) do 23:59. Vijeće mladih FBiH snosi trošak smještaja, hrane i puta za sve učesnike i učesnice. Sve osobe koje budu primljene da učestvuju na događaju, bit će kontaktirane nakon 10. oktobra.

Događaj se realizuje u sklopu projekta “Mladi na potezu” se realizuje u okviru projekta Bosnia and Herzegovina Resilience Initative, kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije, a finansira Austrijska razvojna saradnja.


Preuzeto sa: Hocu.ba