Konkurs Pioniri/ke Književne Zadruge

Konkurs Pioniri/ke Književne Zadruge

Književna Zadruga raspisuje konkurs za prvo, neobjavljeno djelo autora i autorica mlađe generacije sa zajedničkog kulturnog prostora.

Konkurs Pioniri/ke Književne Zadruge je otvoren za sve pojedince/ke koji imaju završenu zbirku poezije, zbirku priča, ili roman, a kroz svoja književna djela propituju društvene probleme (nejednakost, rodna diskriminacija, rasizam, ekologija, solidarnost, uzajamna pomoć, LGBTIQ+ teme…).

Ako imate materijal koji želite da objavite, a nedostaju vam resursi ili znanje za tako nešto – ovaj konkurs je namijenjen vama. Od autora ili autorice koji pobijedi na konkursu očekujemo aktivno učestvovanje u radu Zadruge i saradnju s nama na publiciranju djela, a za uzvrat, osim objavljene knjige nudimo znanja i iskustva koja smo do sada stekli, aktivno učestovanje u svim projektima, aktivnostima i promocijama i mnogo posla kako bismo i narednim budućim kolegama i kolegicama pomogli u onome što je nama već pošlo za rukom.

Konkurs je otvoren od 15. novembra do 31. decembra, a prijava treba da sadrži sinopsis djela, radni naslov, obim i prvih 15 stranica teksta.

Spram broja prijava i obima materijala koje budemo dobili u dogovoru s kandidatima i kandidatkinjama koji uđu u uži krug ćemo obaviti razgovore.

Književna Zadruga je neformalni, literarni, queer umjetnički kolektiv osnovan od strane umjetničkog dua Vanje Šunjić i Armana Fatića i do sada su objavili 3 knjige proze i jednu knjigu poezije. Petu knjigu spremanju do kraja godine, kao i reizdanje Sarajevskog sna, Armana Fatića.

Prijave slati na mail adresu knjizevna.zadruga@gmail.com.

preuzeto sa: mreza-mira

No Comments

Post A Comment