Nacionalni dan Egipta obilježen u Ambasadi u Sarajevu

Nacionalni dan Egipta obilježen u Ambasadi u Sarajevu

Nacionalni dan Arpske Republike Egipat obilježen je 27.07.2021. godine u Ambasadi te zemlje u Bosni i Hercegovini. Prijem za predstavnike bosanskohercegovačkih institucija, političkog, kulturnog i javnog života priredio je ambasador Egipta u BiH  Nj. e. Yasser Sorour.

Nacionalnom danu Egipta, iz Teslića prisustvovali su Duško Stojanović bivši ambasador BiH u Egiptu, Slaven Jelić načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Teslić i Marko Lončar predsjednik organizacije Omladinski klub Teslić (OKT).

Nacionalni dan Egipta  datumski se podudara sa veličanstvenom julskom revolucijom iz 1952. godine, prekretnicom u egipatskoj istoriji, koja je otvorila put za uspostavu moderne i nezavisne države što je imala i još ima mjesto među velikim nacijama.

Egipat je uvijek nastojao, a nastoji i danas, primjenjivati principe poštivanja nezavisnosti i uspješne suradnje u međunarodnim odnosima, naglasio je amabasador, te se zahvalio na saradnji kao i na podršci koju dobija od kada je došao u Bosnu i Hercegovinu.

No Comments

Post A Comment