Najbolji sajtovi i aplikacije za efikasno učenje engleskog jezika

Najbolji sajtovi i aplikacije za efikasno učenje engleskog jezika

Na internetu ćete pronaći mnoštvo aplikacija koje će vam pomoći da brzo naučite engleski. Ipak, samo njihovo preuzimanje nije dovoljno – morate ih koristiti u skladu sa vašim potrebama, jer ono što je korisno za vas možda neće raditi za druge. Imajući to u vidu, evo nekih trenutno popularnih aplikacija.

Ilustracija (Foto: Kevin Phillips from Pixabay )

1. Grammarly (poboljšajte svoje pisanje i napravite manje grešaka)
U pitanju je platforma koja vam donosi mnogo toga više od puke provjere pravopisa. Takođe naglašava gramatičke greške i daje vam objašnjenje.
Možete je koristite na računaru, a takođe možete preuzeti i mobilnu aplikaciju kako biste Grammarly koristili i na telefonu.

2. Anki (Digital FlashcardsEverywhere)
Ovdje uzimate rečenice i fraze i ponavljate ih na pametan način. To je najbolji način za učenje novih riječi i internalizaciju gramatike. To možete učiniti fokusirajući se na govor, pisanje i čitanje.
Anki vam omogućava da dodate svoje digitalne razglednice (sa zvukom) ili otpremate kartice koje su napravili drugi.
Evo nekoliko savjeta za korišćenje Anki:
– koristite potpunu rečenicu da biste ostvarili potpunu korist;- ne dodajte previše novih karata jer ćete ih ponavljati;- radite po malo svaki dan.

3. Hello Talk (nabavite vježbu govora i pisanja uz govornike engleskog jezika)

Ova aplikacija vam omogućava da u stvarnom vremenu razgovarate sa ljudima iz cijelog svijeta. To vam omogućava govornu praksu koja je uvijek toliko potrebna.
Aplikacija uključuje video i audio pozive, slanje poruka, alate za prevođenje, grupne četove i odličnu funkciju za pretragu tako da možete naći prijatelje.

4.Udemy (polažite kurseve za učenike engleskog jezika)
Na ovoj platformi postoje dobri kursevi za polaznike engleskog jezika, ali ovde možete naučiti i brojne druge stvari na engleskom.
Idite na njihovu glavnu stranicu, prijavite se i pretražite kurseve povezane sa učenjem engleskog jezika ili za sve što želite da naučite.

5. BBC učenje engleskog jezika (engleski lekcije na osnovu vijesti)
Ako više volite strukturirane časove, ova aplikacija je za vas.
Naučite novi vokabular, uzmite časove gramatike i poboljšajte svoj izgovor prateći lekcije na osnovu vijesti. Stalno ažuriraju svoju aplikaciju i nedavno su dodali titlove u svoje video snimke.

6. italki (uzmi privatne i grupne lekcije na engleskom jeziku na mreži)
Dok se Hello Talk fokusira na sklapanje prijateljstava sa govornicima engleskog jezika, italki vam omogućava da uzmete privatne i grupne časove na mreži.
Časovi su trajanja od po jedan sat i možete da ih pohađate sa nastavnikom po vašem izboru. Preporuka je da se pogleda izbor nastavnika, položi nekoliko probnih časova, a zatim da se upustite u nedeljni ili dvonedeljni raspored.
Sve se radi na mreži, tako da se može povezati sa nastavnicima bilo gdje u svijetu.

7. Lingk (brze lekcije i testiranje engleskog jezika)
Ovo je sjajna aplikacija koja dobija sve veću popularnost. Uzmite gotove lekcije (ili uvezite svoje), a zatim sačuvajte riječi i koristite njihov SRS (poput Anki) za pamćenje onoga što ste naučili.

ba.ekapija.com

No Comments

Post A Comment