Održan završni događaj i panel diskusija na temu “Problem odsustva aktivizma kod mladih”

Održan završni događaj i panel diskusija na temu “Problem odsustva aktivizma kod mladih”

Udruženje za razvoj, unapređenje i podršku zajednice juče održalo je završni događaj i panel diskusiju na temu “Problem odsustva aktivizma kod mladih” a sve u sklopu projekta Razvojem interpersonalnih vještina kod mladih do pozitivnih promjena.

Ukupno 35 predstavnika lokalnih omladinskih organizacija, nadležnih institucija kao i samih učesnika projekta, sumirali su rezultate i aktivnosti  i analizirali preduzimanje daljih aktivnosti i mjera koje se odnose na razvoj pozitivnih promjena razvoja društva.

Mladi su na panel diskusiji iznijeli izazove ali i prilike sa kojima se susreću mladi ljudi, značaj postojanja Centra za mlade u opštini Teslić, kao i značaj mobinosti i umrežavanja za njihov personalni razvoj.

Projektom su realizvane vrlo važne aktivnosti, poput javnih konsultacija sa mladima, treninzi za razvoj interpersonalnih vještina kao i lokalne studijske posjete za mlade gjde je najmanje 60 mladih osnaženo i dobilo nove kompetencije.

Projekat se realizuje u sklopu  „Programa zadržavanja mladih u BiH – @Opšta Mobilizacija  koji implementira Udruženje građana @Nešto Više i @PRONI Centar za omladinski razvoj. Projekat je podržan od strane Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

No Comments

Post A Comment