Održani susreti mladih volontera na Tjentištu

Održani susreti mladih volontera na Tjentištu

Nacionalni park Sutjeska (Tjentište) bio je domaćin prve “Volonterijade”  koja se održala u periodu od 9. do 12. jula 2021. godine. Zanimljivo druženje, razmjena znanja i umrežavanje, te stvaranje novih projekata je dio aktivnosti ovog jedinstvenog događaja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cilj je bio okupiti mlade ljude iz cijele Bosne i Hercegovine i pružiti im šansu za dodatno umrežavanje, upoznavanje, te ih podstaći da nastave svoj angažman u omladinskom sektoru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sama ideja “Volonterijade”, kao jedinstvenog događaja u BiH, je bila mogućnost zajedničkog okupljanja, a u planu je da se ova manifestacija održava i u narednim godinama i na taj način bude dodatni podsticaj i motiv mladima širom BiH na rad i djelovanje u svojoj zajednici. Na prvoj Volonterijadi je učestvovalo 49 mladih osoba iz čak 18 organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine.

“U sklopu manifestacije ostvarena je zajednička saradnja i zajedno smo odlučili inicirati omladinsku razmjenu unutar BiH i razne projekte u cilju edukovanja i umrežavanja mladih. Samo neke od ideja koje želimo da implementiramo u budućnosti su Zimski kamp na Jahorini, Dani mladih i još mnogo toga”, poručuju organizatori ovog inspirativnog događaja za mlade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaju da se nadaju da će sledeće godine biti još veća zainteresovanost mladih za ovaj događaj i da će Volonterijada da motiviše mnoge mlade širom zemlje, jer ipak:  “Mladi nisu budućnost, mladi su sadašnjost koji kreiraju budućnost.”

Događaj se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

No Comments

Post A Comment