Omladinska banka “pogurala” mlade u Tesliću

Omladinska banka “pogurala” mlade u Tesliću

U okviru programa ”Omladinska banka Teslić”, koju partnerski podržavaju Opštinska uprava Teslić i Fondacija Mozaik, danas su uručeni čekovi i potpisani prvi ugovori sa predstavnicima dvije neformalne grupe mladih čiji su projekti odobreni u okviru ovog programa i jedan mikrobiznis.
Saradnja između Fondacije Mozaik i Opštinske uprave Teslić počela je ove godine, a program Omladinske banke omogućava mladima od 17 do 35 godina da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte. Ova saradnja stvorila je nove prilike za mlade iz opštine Teslić.
Trenutno je u toku realizacija dva društveno korisna projekta, a to su uređenje dječijeg igrališta u mjesnoj zajednici Čečava i uređenje srednjoškolskog poligona u Tesliću, te realizacija jednog mikrobiznisa – proizvodnja PVC i ALU stolarije “Marjanović” Buletić.
Potpisivanju su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slaven Jelić, odbor Omladinske banke Teslić, kao i predstavnici Fondacije Mozaik.
Drugi javni poziv za društveno korisne projekte je u toku i otvoren je do 28. juna 2021. godine.
No Comments

Post A Comment