Otkrivamo vam 5 stranica za besplatne online kurseve

Otkrivamo vam 5 stranica za besplatne online kurseve

Besplatni online kursevi se zasnivaju na ideji da svaka osoba može, putem interneta i iz udobnosti svoga doma, učiti i stjecati nove vještine, i to potpuno besplatno.

Dizajn, emocionalna inteligencija, biologija, preduzetništvo, mehanika, ekonomija, programiranje, pravo, kulinarstvo, su samo neke od hiljade tema o kojima možete učiti na platformama za besplatne online kurseve.

U vremenu visokih školarina, činjenica je da ovaj vid učenja postaje sve popularniji među ljudima svih životnih dobi, a naročito studentima. Razlog je jednostavan – kursevi su besplatni, ne oduzimaju previše vremena, a predavači su vodeći svjetski stručnjaci i profesori s nekih od najuglednijih fakulteta poput Harvarda, Stanforda i drugih. Istina je da ovi kursevi ne mogu zamijeniti cjelokupno iskustvo tradicionalnog visokog obrazovanja, ali definitivno mijenjaju pristup istom, te nude znanja koja nisu obuhvaćena programom na fakultetima.

Ukoliko se odlučite na ovaj korak, predavanja možete gledati nekoliko puta sedmično, a imat ćete i zadaće, testove. Ako sakupite dovoljan broj bodova, po završetku kursa dobivate i certifikat, tj. potvrdu o položenom kursu.

Sve što je potrebno jeste da se registrujete i odaberete kurs koji želite pohađati, a mi vam predlažemo neku od ovih stranica:

Preuzeto sa: hocu.ba

No Comments

Post A Comment