Otvoren konkurs za stipendije studentima likovnih umjetnosti

Otvoren konkurs za stipendije studentima likovnih umjetnosti

Udruženje građana “ŠA fest” objavilo je konkurs za stipendije Fonda “Dalibor Popović Mikša” u akademskoj 2023/24. godini za studente druge, treće i četvrte godine akademija i fakulteta likovne umjetnosti bez obzira na smjer.

Kako je saopšteno iz pomenutog udruženja, osnovni uslovi su da kandidati imaju do 30 godina, da imaju status redovnog studenta, da su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisani u godinu studija, da u dosadašnjem toku školovanja nisu obnovili nijednu godinu studija, te da ne primaju stipendiju drugog davaoca.

– Prednost će imati uspješniji studenti i studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, studenti koji su osvajali nagrade, odnosno učestvovali u stručnim takmičenjima/konkursima/kolonijama, te studenti koji su aktivni po pitanju društveno odgovornih aktivnosti u zajednici u kojoj žive ili studiraju. Stipendiranja će trajati devet mjeseci u toku akademske 2023/24. godine, a studentima će mjesečno biti isplaćena stipendiju u iznosu od 200 KM, javljeno je iz “ŠA festa”.

Detaljne uslove konkursa i potrebne dokumente za prijavu na konkurs studenti akademija i fakulteta likovnih umjetnosti mogu pogledati na internet stranici “ŠA festa”, a rok za podnošenje prijava, javili su u nastavku, je 30 dana od dana objavljivanja konkursa na sajtu “ŠA fest”.

Podsjećamo, konkurs je objavljen 1. januara ove godine.

– Prijave, sa skeniranim ili fotografisanim potrebnim dokumentima, dostavljaju se na e-mail adresu stipendije@shafest.com sa naslovom prijava na konkurs – ime i prezime, piše u redovima objavljenog konkursa.

Ostvarena dobit “ŠA festa”, kako pišu, poštujući jedno od glavnih načela i statutarnih ciljeva Udruženja, preusmjerava se u posebno formirani Fond “Dalibor Popović Mikša”, kojim upravlja Ugruženje građana “ŠA fest”.

– Sredstva Fonda koriste se za unapređenje i promociju art i muzičke scene, stipendiranje studenata umjetnosti i muzike, kao i za podršku umjetnicima kroz sufinansiranje izložbi, kupovinu instrumenata, snimanje materijala, organizovanje koncerata i sl. Cilj Fonda je, prije svega, podrška razvoju umjetnosti i kreativne industrije regije, podrška talentovanim muzičarima i umjetnicima slabijeg imovinskog stanja, a u smislu stipendija i produkcije njihovih proizvoda kulturne i kreativne industrije, stoji u saopštenju “ŠA festa”.

Kako je na kraju rečeno u saopštenju, Udruženje “ŠA fest” objavljuje prvi konurs za stipendiranje, i to konkretno za studente akademija likovne umjetnosti.

– Iz Fonda će biti obezbijeđene tri stipendije za najuspješnije studente koje će komisija rangirati u skladu sa pravilnikom. Tokom godine Udruženje će objaviti i konkurs za produkcijsko-izdavačku i promotivnu podršku jednog od mladih demo bendova te drugi talas stipendaja za studente muzičkih akademija te fakultete dramskih umjetnosti, zaključeno je u saopštenju “ŠA festa”.


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment