Otvorene prijave za novu SPES-ovu radionicu

Otvorene prijave za novu SPES-ovu radionicu

Centar za mlade i porodicu SPES iz Mostara pozvao je sve stručnjakinje i stručnjake u radu s djecom i mladima na novu radionicu na temu „Sigurnost na društvenim mrežama iz aspekta psihologa“, koja će se održati u srijedu, 10. januara, s početkom u 13 sati u prostorijama Caritasa Mostar.

Radionica se održava u sklopu projekta „Sigurnost na društvenim mrežama“ koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) uz podršku Grada Mostara, naveli su iz SPES-a.

Radionicu će voditi dr.sc. Kristina Sesar, psihologinja u Centru za mentalno zdravlje u Širokom Brijegu i profesorica na Studiju psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Učešće je besplatno, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem mail adrese: spes@tel.net.ba

Cilj cjelokupnog projekta je rad na povećanju sigurnosti djece i mladih na društvenim mrežama.

Pedagozi, socijalni radnici, psiholozi i drugi stručnjaci koji su u svom radu usmjereni na borbu i prevenciju online nasilja među mladima na predstojećoj radionici dobit će korisne savjete i uputstva za ostvarivanje što veće sigurnosti mladih na društvenim mrežama iz perspektive psihologa.

(Fena)

abrasmedia.info


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment