Panel diskusija: “Sloboda izražavanja: osnova kulture ljudskih prava“

Panel diskusija: “Sloboda izražavanja: osnova kulture ljudskih prava“

Udruženje za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost “Progres“ u petak, 1. septembra, s početkom u 18:00h u prostorijama Doma omladine Banja Luka organizuje Panel diskusiju pod nazivom “Sloboda izražavanja: osnova kulture ljudskih prava“. Gost panela bit će prof. dr.

Heiner Biedefeld, teolog, filozof i historičar, voditelj katedre za ljudska prava i politiku ljudskih prava na Univerzitetu Friedrich Alexander u Erlangen-Nürnbergu. Od juna 2010. do oktobra 2016. godine prof. Bielefeldt bio je specijalni izvještilac Vijeća UN-a za ljudska prava za slobodu vjeroispovijesti.

Ova aktivnost u formatu javnog događaja realizuje se u okviru projekta “Trauma-orijentirani mirovni rad u BiH” – Edukativnog programa za mlade, predstavnike i predstavnice omladinskih organizacija i organizacija koje rade sa mladima.

Uz prethodnu najavu, pridružiti nam se mogu naši/e prijatelji/ce, saradnici/ce, te svi mladi ljudi koji temu slobodne izražavanja i kulture ljudskih prava identifikuju kao ključnu vrijednost, i osnovni preduslov u izgradnji održivog mira, sigurnog i pravičnog društva.

Svoje interesovanje za prisustvo događaju “Sloboda izražavanja: osnova kulture ljudskih prava” možete iskazati prijavom putem obrasca na linku: https://forms.gle/dYimfaGE9d8JK7MA7.

Poziv proslijedite kolegama i kolegicama, time gradeći mrežu pojedinaca i pojedinki koji imaju spremnost istraživati, te dati svoj doprinos jačanju svijesti o važnosti izgradnje kulture ljudskih prava u BiH.

Više informacija na: https://progres-bh.ba/.


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment