PODRŠKA NOVIM PROJEKTIMA MLADIH U TESLIĆU

PODRŠKA NOVIM PROJEKTIMA MLADIH U TESLIĆU

U okviru programa ”Omladinska banka Teslić”, koju partnerski podržavaju Opština Teslić i Fondacija Mozaik, danas su drugi put u ovoj godini uručeni čekovi i potpisani ugovori sa predstavnicima tri neformalne grupe mladih čiji su projekti odobreni u okviru ovog programa, a na osnovu drugog javnog poziva za društveno korisne projekte.
 
Saradnja između Fondacije Mozaik i Opštinske uprave Teslić počela je ove godine, a program Omladinske banke omogućava mladima od 17 do 35 godina da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte. Ova saradnja stvorila je nove prilike za mlade iz opštine Teslić.
Tri projekta koja su odobrena odnose se na sledeće aktivnosti:
– Uređenje odmarališta Baščurine;
– Izgradnja dječijeg igrališta na Kiseljaku i
– Naši običaji – naš grad (nabavka narodnih nošnji teslićkog kraja).
 
Potpisivanju su prisustvovali načelnik opštine Teslić Milan Miličević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slaven Jelić, odbor Omladinske banke Teslić, kao i predstavnik Fondacije Mozaik Željko Pauković.
 
Načelnik Miličević ističe da projekat “Omladinske banke Teslić” funkcioniše i da mu je zadovoljstvo vidjeti da ekipa volontera okupljena oko Omladinske banke, a uz podršku Opštinske uprave Teslić zaista to radi dobro i da je važno da je projekat održiv.
No Comments

Post A Comment