Poziv na online Info sesiju o Programu Interreg Evropa 2021-2027.

Poziv na online Info sesiju o Programu Interreg Evropa 2021-2027.

Direkcija za evropske integracije i Zajednički sekretarijat Programa međuregionalne saradnje Interreg Evropa 2021-2027. pozivaju potencijalne aplikante u Bosni i Hercegovini da prisustvuju informativnoj sesiji o programu i mogućnostima koje nudi u narednom periodu. Info sesija će se održati 16. januara 2024. godine u online formatu od 10 do 11:30 sati.

Bosna i Hercegovina je u septembru 2023. potpisala Pismo saglasnosti o implementaciji Programa Interreg Evropa i time stekla pravo učešća u ovom programu, zajedno s ostalih šest zemalja kandikatkinja za članstvo u Evropskoj uniji. Interreg Evropa je program teritorijalne saradnje čiji je osnovni fokus regionalni razvoj i izrada relevantnih politika u cilju smanjenja nejednakosti u  razvoju, rastu i kvaliteti života u svim regijama Evrope. Program trenutno raspolaže sa budžetom od 397 miliona eura, a očekuju se dodatna povećanja kako bi se finansiralo učešće sedam novih članica.

Više informacija o ovom programu možete naći na programskoj web stranici.

Budući da su prva dva poziva za podnošenje projektnih prijava u okviru Programa  provedena prije uključivanja novih zemalja, početkom marta 2024. godine planirano je raspisivanje ograničenog poziva za uključivanje partnera iz novih zemalja u već odobrene projekte, što je prilika i za naše partnere da se uključe u Program.

Zainteresovani se mogu registrovati za učešće popunjavanjem kratkog formulara kojem se može pristupiti ovdje.

Događaj će se odvijati na engleskom jeziku, a najavljen je i na zvaničnoj web stranici programa na ovom linku. Registracija je otvorena do 12. januara 2024. godine.

dei.gov.ba


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment