Poziv na sedmi vebinar o projektima Horizon Europe

Poziv na sedmi vebinar o projektima Horizon Europe

Vebinar na temu „Ethics, requirements and open science in Horizon Europe: what methods and strategies to use“ biće održan 24. novembra 2021. godine u 10 časova putem ,,Zum“ platforme.

Ovo je sedmi vebinar po redu. Radni jezik je engleski, a za učešće je obavezna registracija koji je moguće obaviti na ovom linku.

Predavači na vebinaru su: Eva Mendez sa Univerziteta Karlos III iz Madrida, na temu ,,Open Science Policy Platform“, Alea Lopez de San Roman iz Generalnog direktorata Evropske komisije za istraživanje i inovacije na temu ,, Open Science in Horizon Europe“ i Šenk Borbala sa Univerziteta tehnologije i ekonomije u Budimpešti, a koja će govoriti na temu ,,Ethics requirements in Horizon Europe“.

Ovaj događaj, kao i drugi planirani da se organizuju u toku ove godine, je namijenjen za sve istraživače, menadžere i administratore istraživanja zainteresovane za teme: šta donosi novi program finansiranja naučno-istraživačkih projekata Horizon Europe, koji su glavni principi dizajniranja uspješnog prijedloga naučno-istraživačkog projekta, značaj etike i otvorene nauke Horizon Europe.

Namijenjen je i onima koje zanimaju prava intelektualne svojine u naučno-istraživačkim projektima, transfer tehnologije i procjena tržišta od posebnog značaja za inovacione i naučno-istraživačke projekte, finansije na Horizon Europe projektima i dodatne mogućnosti za apliciranje institucija iz zemalja Zapadnog Balkana.

Vebinar se organizuje u okviru projekta pod nazivom V4+WB RMA Network, a u kojem Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci od novembra 2020. godine učestvuje kao partnerska institucija. Ovaj projekat je inicijativa za podršku i osnaživanje zajednice menadžera i administratora istraživanja. Konzorcijum predvođen organizacijom HETFA iz Budimpešte, finansiran je kroz Međunarodni višegradski fond i fokusira se na zemlje tzv. višegradske četvorke (V4 – Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija).

Pristup materijalima sa prethodnih vebinara dostupan je na Learning Materials Platform uz prethodnu registraciju za Online Expert Pool projekta.

Više informacija nalazi se na: https://hetfa.eu/international-projects/v4wb-rmas/

preuzeto sa: hocu.ba

No Comments

Post A Comment