Poziv startapima, mikro i malim kompanijama za besplatno učešće u programu regionalne saradnje – Rok za podnošenje prijava 15. septembar

Poziv startapima, mikro i malim kompanijama za besplatno učešće u programu regionalne saradnje – Rok za podnošenje prijava 15. septembar

Vanjskotrgovinska komora BiH, kao članica Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (ZB6 KIF) uputila je poziv svim startupima, mikro i malim kompanijama iz regiona Zapadnog Balkana.

Poziv se odnosi na kompanije koje su razvile IT rješenja sa konkurentskim prednostima i snažnim potencijalom za tržišne mogućnosti za implementaciju u različitim oblastima industrije, da uzmu učešće u programu regionalne saradnje u okviru 4. Digitalnog samita o Zapadnom Balkanu 2021.

(Foto: Gajus/shutterstock.com)

Samit će se održati putem online sesija i sastanaka na visokom nivou u Podgorici od 11. do 13. oktobra 2021. godine. Događaj će okupiti predstavnike vlada, kompanija, regionalnih organizacija, organizacija civilnog društva, akademske zajednice i mladih sa ciljem uspostavljanja digitalne platforme za razmjenu ideja i prijedloga.
– Učesnici od ovog programa dobijaju praktičnu obuku za kompanije koja će ih voditi kroz proces uspješne implementacije startup projekata, sa iskusnim trenerima, učešće kompanija u panel diskusiji uživo sa relevantnim akterima iz regiona, učešće u zajedničkoj radionici kojoj je cilj da riješi najčešće greške startupa i mikro i malih kompanija u regionu, uključujući praktične savjete za prevazilaženje grešaka – kazali su iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Brojne su pogodnosti koje učesnici dobijaju učešćem u ovom programu, a kako su iz VTK-a rekli neke od njih su priprema zajedničkog kataloga svih kompanija, promocija odabranih kompanija na društvenim mrežama i tokom različitih događaja, besplatno učešće na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana putem virtuelnih štandova, kao i trošak puta do i od Podgorice, gdje se događaj i organizuje.

– Uslovi za učešće su da kompanija ima sjedište u jednoj od šest ekonomija Zapadnog Balkana, da je registrovana kao mikro ili mala kompanija, da ima godišnji promet do million eura, da posluje manje od pet godina. Jedan od uslova je i da je firma razvila IT rješenje koje njihovo poslovanje čini stabilnim. Prioritet će imati rješenja koja imaju direktnu upotrebu i potencijale za implementaciju u automobilskoj industriji, poljoprivredno-prehrambenoj industriji ili u cirkularnoj ekonomiji. Prijaviti se mogu svi koji su razvili IT rješenje sa konkurentskom prednošću i velikim potencijalom za tržišne mogućnosti, svi koji žele da prošire svoju mrežu partnera iz regiona Zapadnog Balkana i spremni su i otvoreni za razmjenu ideja i iskustava sa kolegama iz regiona – poručili su iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Rok za podnošenje prijava i prateće dokumentacije je 15. septembar 2021. godine do 15 sati, a spisak odabranih kompanija biće dostupan do 20. septembra 2021.
Zainteresovane kompanije mogu se prijaviti na sljedćem linku.
Vanjskotrgovinska komora BiH Digitalni samit o Zapadnom Balkanu 2021.

No Comments

Post A Comment