Poziv za učešće u projektu „Žene i moć – jačanje vidljivosti i percepcije žena u javnom prostoru“

Poziv za učešće u projektu „Žene i moć – jačanje vidljivosti i percepcije žena u javnom prostoru“

Fondacija Humanity in Action BiH,

uz podršku Westminster Foundation for Democracy i German Marshall Fund-a, raspisuje poziv za učešće u projektu „Žene i moć – jačanje vidljivosti i percepcije žena u javnom prostoru“.

Projekat ima za cilj da omogući novim generacijama liderki koje kreiraju medijske sadržaje i koriste multimedijalne platforme za afirmaciju jednakosti i ravnopravnosti u društvu, sa posebnim fokusom na političko učešće žena, sticanje dodatnog znanja i alata u kreiranju audio i video podcasta – sve popularnijeg formata u domaćem i regionalnom javnom prostoru.

Pozivamo djevojke do 30 godina iz BiH da se prijave do 17. oktobra 2021. godine tako što će popuniti link.

Tokom dvodnevne radionice u Sarajevu, učesnice će učiti o rodno- odgovornom izvještavanju, specifičnostima podcasta kao nove, medijske forme, te tehničkim detaljima u kreiranju istog.

Očekuje se da nakon završene radionice, učesnice timski kreiraju audio i video podcaste koji afirmišu veće učešće žena u političkom i društvenom životu BiH.

Dvodnevna radionica biće održana u Sarajevu, 29. i 30. oktobra 2021., a sve troškove snosi organizator.

Više informacija na: https://www.humanityinaction.org/women-power/ www.facebook.com/hiabih m.ridjic@humanityinaction.org

No Comments

Post A Comment