Poziv za YTILI Fellowship

Poziv za YTILI Fellowship

American Councils for International Education s ponosom objavljuje da nam je Vlada Sjedinjenih Država dodijelila grant za vođenje prestižnog Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI) Fellowship ProgramaYTILI Fellowship Program koristi poduzetništvo kao alat za ekonomsko osnaživanje za promicanje međusobnog razumijevanja, poboljšanje poslovnih i liderskih vještina te izgradnju dugotrajnih partnerstava između poslovnih lidera iz Europe i Sjedinjenih Država

Od njegovog pokretanja 2016. godine, približno 370 učesnika iz cijele Europe unaprijedilo je svoje poslovne vještine i transatlantska partnerstva kroz YTILI Fellowship Program. YTILI je prilika za mlade europske poslovne stručnjake da prošire svoje mreže, dobiju iskustvo i uključe se u poslovni sektor Sjedinjenih Američkih Država kako bi razmijenili inovativne ideje i prakse. Program uključuje virtualnu komponentu, četverosedmičnu stipendiju u SAD i priliku za nastavak angažmana nakon što se stipendisti vrate u Bosnu i Hercegovinu.

YTILI je otvoren za mlade poduzetnike koji ispunjavaju sljedeće kriterije:

1. Imaju izmedju 25 i 35 godina tokom programa.

2. Državljani su i borave u Bosni i Hercegovini

3. Poduzetnik_ca su i imaju najmanje dvije godine iskustva uspješnog upravljanja poduzetničkim pothvatom u svojoj matičnoj državi.

4. Imaju dokazanu predanost razvoju, poboljšanju ili vodjenju postojećeg biznisa.

5. Posvećeni su načelima jednakosti i uključenosti.

6. Ispunjavaju uvjete i mogu dobiti J-1 američku vizu.

7. Posjetite web stranicu za dodatne informacije.

Za više informacija i aplikaciju, posjetite http://ytili.org 

Rok za prijave je 30.1.2024.!


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment