“Pravo na pravdu” Banja Luka: Presjek stanja u pravosuđu – Transparentnost, procesuiranje korupcije i kriminalizacija klevete

“Pravo na pravdu” Banja Luka: Presjek stanja u pravosuđu – Transparentnost, procesuiranje korupcije i kriminalizacija klevete

 Rok prijave 28.08.2023


Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na događaj “Pravo na pravdu” Banja Luka: Presjek stanja u pravosuđu – Transparentnost, procesuiranje korupcije i kriminalizacija klevete koji organizuje Evropska unija u Bosni i Hercegovini, 29. avgusta od 11:00h u Hotelu Courtyard by Marriott (Prvog krajiškog korpusa 33).

 Predstavnici pravosudnih institucija, civilnog društva, medija, kao i drugi građani, imat će priliku razgovarati o vladavini prava, transparentnosti rada pravosuđa, procesuiranju slučajeva korupcije, kao i kriminalizaciji klevete u Republici Srpskoj.

 Evropska unija u Bosni i Hercegovini je posvećena podršci unapređenja vladavine prava kao jedne od ključnih oblasti u napretku zemlje na putu ka članstvu u EU. Nakon javnih debata „Pravo na pravdu” organizovanih u proteklom periodu u osam gradova u BiH, Ured EU u BiH organizuje javnu debatu u Banjoj Luci. Cilj ovih javnih debata je čuti glasove građana, izazove s kojima se suočavaju, ali i omogućiti diskusiju sa predstavnicima pravosuđa koji će predstaviti i dobre prakse i govoriti o svom radu.

Molimo da svoje učešće potvrdite do 28.8.2023. godine na e-mail ena.krkalic@boram.ba; (ili putem telefona, na broj +387 61 545 351).


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment