Prijavite se za stipendije Centralnoevropskog univerziteta

Prijavite se za stipendije Centralnoevropskog univerziteta

Pozivaju se zainteresovani diplomci da se prijave za stipendije koje nudi Centralnoevropski univerzitet

 

OBLAST: više oblasti

OPIS: Centralnoevropski univerzitet (CEU) sa sjedištem u Beču okuplja studente i profesore iz preko 100 zemalja kako bi razmijenili ideje u otvorenoj i dinamičnoj zajednici u srcu Evrope. Naveden među 100 najboljih univerziteta širom svijeta na KS svjetskoj rang listi univerziteta u raznim predmetima, CEU nudi diplomske, magistarske i doktorske programe na engleskom jeziku akreditovane u SAD i Austriji. Pored interdisciplinarnih kurseva koje predaje izvanredan fakultet, univerzitet se može pohvaliti okruženjem za učenje koje je intenzivno istraživačko i izvanrednim odnosom student/fakultet od 7:1. U potrazi za svojom misijom, CEU nastoji da privuče diplomce svjetske klase iz cijelog svijeta. Zbog toga univerzitet nudi izdašnu finansijsku pomoć koja je dostupna studentima iz bilo koje zemlje. Doktorske stipendije uključuju potpuno oslobađanje od školarine i mjesečnu stipendiju za životne troškove.


USLOVI

Kandidati moraju imati prvu diplomu (bachelor ili ekvivalent) sa priznatog univerziteta ili institucije visokog obrazovanja, ili dostaviti dokumentaciju koja pokazuje da će steći takav prvi stepen prije upisa u CEU master program.
Studenti koji su upisani na master studije na CEU ne smiju biti istovremeno upisani na drugu visokoškolsku ustanovu, osim ako prilože zvaničnu dokumentaciju da su dobili odsustvo sa druge ustanove za sve vrijeme studija na CEU.


NAČIN PRIJAVE: Prijave se vrše putem online aplikacije.

ROK ZA PRIJAVU: 01.2.2022. godine

Detaljnije na: https://sits.ceu.edu/urd/sits.urd/run/siw_ipp_lgn.login?process=siw_ipp_enq&code1=PROS&code2&code4=IPR_UDF1%3DPROSMLADI%3BIPR_UDF2%3DOL_MRKT


Preuzeto sa: hocu.ba

No Comments

Post A Comment