Prijavite se za stipendije Vlade Francuske za 2024. godinu

Prijavite se za stipendije Vlade Francuske za 2024. godinu

 Rok prijave 22.12.2023


Sa 400 000 međunarodnih studenata sa svih pet kontinenata u 2022, Francuska se svrstala među pet vodećih zemalja po broju stranih studenata u svijetu. Izaberite neku od 3500 visokoškolskih javnih i privatnih ustanova, na cijeloj teritoriji Francuske i steknite diploma koju izdaje Francuska država i koja je priznata u cijelom svijetu.

Vlada Francuske svake godine dodjeljuje  studijske stipendije (master i doktorat) kao i stipendije za kratke naučno-istraživačke boravke kako bi podržala mobilnost bosanskohercegovačkih studenata prema Francuskoj. Konkurs za stipendije za akademsku 2024/2025. namijenjen je svim studentima iz Bosne i Hercegovine sa ostvarenim dobrim rezultatima tokom studiranja i zaineresiranim da svoje studiranje nastave u Francuskoj.

Sve zainteresirane studente molimo da pažljivo pročitaju tekst konkursa za svaku kategoriju.

Krajnji rok za slanje prijava je 22. decembar 2023. u 12 h (podne).

Kako biste povećali vaše šanse da bude izabarani i kako biste u potpunosti iskoristili svoj boravak u Francuskoj, naučite osnove francuskog jezika ili poboljšajte svoje znanje na grupnim ili individualnim časovima francuskog jezika u francuskom institutu. Više informacija pronađite ovdje.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti uredima Campus France:

Dodatne inofrmacije i formulari


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment