Projekat: Bear Omladinska akademija 2022

Projekat: Bear Omladinska akademija 2022

Danas su dogovorene aktivnosti i planovi za realizaciju projekta “BEAR – Omladinska akademija 2022” sprovodi UG Nešto Više u saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti opštine Teslić i Razvojnom agencijom Žepče.

BEAR regija je područje poslovne izvrsnosti te razvojna inicijativa Teslića, Tešanja i Žepća-tri lokalne zajednice s izuzetno dinamičnim privatnim sektorom.

Mladi BEAR regije radiće zajedno za budućnost i prosperitet naše zemlje. Bez obzira na razlike i izazove, cilj je pronaći zajednički jezik i dugoročnu pozitivnu promjenu u našim odnosima zajednice kreativnim, inovativnim i uspješnim privatnim inicijativama.

Cilj projekta je ojačati ekonomske veze između dvije lokalne zajednice uz osnaživanje mladih ljudi za razvoj preduzetničkog duha.

Ovo će biti prilika za 40 mladih (20 iz svake opštine)  uzrasta 18-25 godina razvijaju svoje vještine, upoznaju primjere dobre prakse u preduzetništvu i rade na pokretanju sopstvenog biznisa. U sklopu projekta će biti organizovane i studijske posjete u ove dvije opštine. Aktivnosti projekta će biti realizovane do kraja 2022. godine

Vrijednost projekta je $20,235.00 USD i podržala ga je Američka ambasada u BiH.

No Comments

Post A Comment