| Projekat – Mladi za inicijativu – Prijave za studijsku posjetu |

| Projekat – Mladi za inicijativu – Prijave za studijsku posjetu |

U periodu avgust – novembar u Tesliću će se implementirati projekat pod nazivom Mladi za inicijativu. Projekat će realizovati Udruženje za razvoj unapređenje i podršku zajednice u sklopu Lokalne građanske inicijative (LGI) a koje će zajednički implementirati Udruženje i polaznik obuke Uči, misli i djeluj (UMiD) za omladinske lidere Filip Spasojević, koji je koordinator ove Lokalne grašanske inicijative, a uz finansijsku podršku Instituta za razvoj mladih KULT Sarajevo. LGI je akcija, aktivnost građana usmjerena ka poboljšanju stanja u lokalnoj zajednici i društvu u kojem žive.

Mladi su oni koji najbolje mogu prepoznati šta je to što upravo mladima nedostaje, a ovo će biti idealna prilika za mlade iz Teslića da kroz različite aktivnosti poput studijske posjete, učešća na okruglom stolu “Kako biti aktivan u svojoj zajednici”, kreiranje video-vlogova i video tutorijala učestvuju na ovom projektu.

Cilj projekta je da doprinese animaciji mladih ka omladinskom aktivizmu i volonterizmu i da kroz fokusirane video materijale mladima pošalje jasnu sliku o pravnim procedurama i saradnjom sa institucijama.

Slijedi prva aktivnost a to jeste studijska posjeta gradu Doboju, gdje će se mladima pružiti prilika da kroz druženje i mobilnost nauče nešto novo, budu podstaknuti na razmišljanje o svojoj zajednici i kako mogu načiniti novu promjenu u svojoj zajednici. Studijska posjeta će se realizovati 27. 08. 2023. godine (nedjelja). Prevoz od Teslića do Doboja i nazad osiguran je od strane projekta.

Učesnici ovog projekta mogu biti mladi od 15 do 21 godinu starosti.

Prijavom za učešće dobićete više informacija o samom planu i programu.

Prijave na link.


 

No Comments

Post A Comment