Prvi kongres psihoterapeuta u Bosni i Hercegovini

Prvi kongres psihoterapeuta u Bosni i Hercegovini

Rok prijave 23.03.2022

Čast nam je i zadovoljstvo u ime Saveza psihoterapijskih udruženja u BiH, pozvati vas i poželjeti vam dobrodošlicu na Prvi kongres psihoterapeuta u Bosni i Hercegovini (sa međunarodnim učešćem).

Kongres će se održati od 23. do 26. 03.2023. godine Hotel „Hills“ u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Želja nam je po prvi put okupiti psihoterapeute i psihoterapijska udruženja u BiH i regionu, koji će promovisati psihoterapiju kao profesiju, ali i unaprijediti naučno – istraživački rad. Sigurni smo da će Kongres psihoterapeuta biti prepoznat i izvan okvira naše države kao značajan stručni i naučni događaj.

Vrijeme u kojem živimo je vrlo zahtjevno i izazovno. Svjedočimo velikoj, ubrzanoj globalnoj transformaciji, koja direktno utiče na mentalno zdravlje cjelokupne populacije. Želja nam je doprinijeti sveobuhvatnom razumijevanju trenutka u kome se nalazimo i mi, i naša profesija.

Upravo zbog toga, tema prvog kongresa psihoterapeuta u BiH je: PSIHOTERAPIJA SA SVIJETOM PROMJENA.

Sigurni smo da će Kongres ponuditi raznovrsne i aktuelne teme i govornike iz BiH, regiona i Evrope, koji će naš profesionalni rad učiniti efikasnijim, a naš ukupni stručni uticaj značajnijim. Vjerujemo da će Kongres ponuditi vrijednu priliku psihoterapeutima i svim zainteresovanim profesionalcima iz područja brige o zdravlju i razvoju pojedinaca, grupa i društva, kako iz Bosne i Hercegovine tako i drugih zemalja, da razmjene ideje i unaprijede svoje prakse. Ovo je prilika za otvorenu, naučnu i stručnu debatu i lični dijalog o filozofiji, teoriji, praksi i istraživanju u psihoterapiji, te o njenom značenju u savremenom društvu.

Kongres se održava u proljeće, koje je najbolje doba za sastanke, promišljanja i razmjenu.

Sve informacije o Kongresu mozete pronaći i dobiti na www.kongres.spubih.com

Vidimo se u martu 2023. godine.

Dobro došli!


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment