Radionica “Becoming digitally conscious” u Tuzli

Radionica “Becoming digitally conscious” u Tuzli

 Rok prijave 19.08.2023


U svrhu implementiranja priče projekta ‘’Becoming Digitally Conscious’’, BRAVO dolazi u Tuzlu! Naime, lokalna radionica ‘’Becoming Digitally Conscious’’ će se održati 21.08. u prostorijama visokoškolske ustanove Univerziteta FINra.

Sa porastom popularnosti ChatGPT-a i vještačke inteligencije, smatramo da krucijalno edukovati mlade ljude o digitalizaciji, sigurnosti na internetu i zdravim navikama korištenja digitalnih uređaja. Cilj radionice je podignuti svijest o potencijalnim opasnostima korištenja interneta i digitalno osvijestiti učesnike radionice.

Digitalizacija je značajno promijenila naš život, način na koji radimo i komuniciramo te je postala bitna komponenta našeg svakodnevnog života. Neosproriva činjenica je da je digitalizacija donijela mnoge prednosti, ali naša dužnost je da se edukujemo i postanemo digitalno osviješteni građani koji će odgovornije i adekvatnije koristiti tehnologiju.

RADIONICA ĆE POKRITI SLJEDEĆE TEME:
  • Sigurnost i privatnost na internetu
  • Utjecaj digitalizacije na današnje društvo
  • Značaj digitalne osviještenosti
  • Ovisnost o internetu – ovisnost novog doba
  • Kako prebroditi izazove digitalnog doba

Radionica će biti interaktivnog karaktera te ćete kroz grupne rasprave moći iznijeti vlastito mišljenje i razmijeniti iskustvo sa drugim učesnicima.

Ovo je odlična prilika da se uključite u lokalnu zajednicu i proširite vaše znanje na temu digitalizacije i načinima na koje možete prebroditi izazove novog doba.

Učešćem na ovoj radionici, proširit ćete vaše znanje, unaprijediti vaše vještine i prije svega, postati digitalno osviješteni građani. Potičemo vas da se prijavite i uzmete učešće u ovom događaju:

Svi prisutni će dobiti certifikate o učešću.

Datum održavanja: 21.08.2023.

Mjesto održavanja: FINra Tuzla

Vrijeme održavanja: 10:00-14:00

Prijave se mogu izvršiti do 19.08.2023.

Prijaviti se možete na sljedećem linku:

LINK ZA PRIJAVU

O PROJEKTU ‘’BECOMING DIGITALLY CONSCIOUS’’:

“Becoming Digitally Conscious” projekt je financiran od strane Europske Komisije, koji za glavni cilj ima promociju zdravih  digitalnim navika u novom dobu među mladima koji žive u Evropi i na Zapadnom Balkanu.

Evropsko društvo progresivno ugrađuje digitalne uređaje u sva područja života, što dovodi do širenja patološke upotrebe interneta. Ovaj projekat okuplja nevladine organizacije iz 6 različitih zemalja uključujući Italiju, Albaniju, Crnu Goru, Njemačku, Kipar, Bosnu i Hercegovinu. Kroz edukaciju omladinskih radnika, projekat će doprinijeti promovisanju omladinskog rada, propagirajući metode kojima bi se problem digitalizacije riješio. Naša je dužnost da dignemo svijest o problemu koji ovaj projekat nastoji riješiti.

Uz razvoj neformalnih alata koji podržavaju omladinske radnike u promociji digitalnih kompetencija, nadamo se da ćemo mlade ljude osvijestiti o potencijalnim opasnostima prekomjerne upotrebe digitalnih uređaja i o tome kako uključivanje fizičkih aktivnih i izražajnih aktivnosti u njihove rutine može smanjiti njihovo vrijeme pred ekranom i imati koristi za mentalno zdravlje i opću dobrobit.


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment