Sajam medijske i informacijske pismenosti

Sajam medijske i informacijske pismenosti

Pozivamo vas da prisustvujete “Sajmu medijske i informacijske pismenosti” koji se održava u sklopu kampanje “Dani medijske i informacijske pismenosti”. Sajam se održava u online formatu na Zoom platformi.U okviru sajma detaljnije će biti predstavljena kampanja koju organizuje Regulatorna agencija za komunikacije uz podršku i učešće institucija i organizacija aktivnih u oblasti medijske i informacijske pismenosti.

Ovom prilikom predstavit ćemo i zajedničku web stranicu www.medijskapismenost.ba koju su pokrenuli Regulatorna agencija za komunikacije i UNESCO. Riječ je o portalu posvećenom promociji i unaprjeđenju medijske i informacijske pismenosti (MIP) građana BiH, te informisanju javnosti o inicijativama, istraživanjima, projektima i razvijenim materijalima različitih formata brojnih organizacija i institucija aktivnih u oblasti MIP u BiH.

Stranica je prvenstveno posvećena djeci školskog uzrasta, ali i roditeljima, nastavnicima i stručnoj javnosti koja je angažovana na ovom polju.

Na sajmu će institucije i organizacije imati priliku javnosti predstaviti svoje najznačanije materijale različitih formata kao što su priručnici, web resursi, edukativni materijali, istraživanja i sl. na različite teme iz oblasti medijske i informacijske pismenosti.

Za učešće na sajmu koji se održava u online formatu na Zoom platformi možete se prijaviti putem sljedećeg linka: https://us06web.zoom.us/…/tZYod-mopzktEtcatS…

Ova kampanja organizovana je uz podršku Vijeća Evrope i projekta Medijska i informacijska pismenost: za ljudska prava i demokratiju, u okviru Akcionog plana za Bosnu i Hercegovinu 2018-2021.

Finansiranje Akcionog plana osigurale su Norveška i Luksemburg. 

FB event

No Comments

Post A Comment