Skupština u Tesliću izglasala prostor za mlade (Centar za mlade Teslić)

Skupština u Tesliću izglasala prostor za mlade (Centar za mlade Teslić)

Opština Teslić zvanično je pristupila obezbjeđivanju adekvatnog i prilagođenog prostora za mlade, odnosno Centra za mlade Teslić.

Na sjednici Skupštine opštine Teslić održane 28.04.2022. godine, jednoglasno je izglasana Odluka o obezbjeđivanju adekvatnog i prilagođenog prostora za mlade u opštini Teslić, stara fiskulturna sala P.P. Njegoš dobiće novo ime – Centar za mlade Teslić.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slaven Jelić pri uvodnom izlaganju na sjedici, rekao je da je ovo zaista važna i značajna odluka za mlade u opštini Teslić kao i za unapređenje omladinskog organizovanja u opštini Teslić. Još od prošle godine radimo na ovoj aktivnosti a sve ovo je rezultat opredijeljnosti opštinske uprave da stvori nove kvalitetne uslove za mlade a što dokazuje i usvajanje strateškog dokumenta Omladinska politika opštine Teslić za period 2021-2025, kao i Akcionog plana sa 66 mjera za unapređenje.

Zahvaljujući podršci donatora koji su prepoznali ovu aktivnost i još nekoliko projekata već smo obezbijedili dobar dio opreme za Centar za mlade Teslić te se kreće u opremanje i adaptaciju. Ovaj centar biće “Nukleus” za mlade ljude, gdje će se rađati nove ideje, ističe Jelić.

Prema odluci koja je usvojena Centar za mlade Teslić je pristupačan i prilagođen prostor za mlade u kojem
se mladima pružaju aktivnosti i programi zasnovani na metodama i principima neformalnog obrazovanja sa ciljem razvoja mladih u svjesne, odgovorne članove zajednice i stvaranja uslova za ostvarivanje njihovih punih potencijala. Odjeljenje za društvene djelatnosti će definisati i sprovoditi programe, organizaciju kao i jasno definisane pravilnike i procedure korišćenja Centra za mlade Teslić.

 

No Comments

Post A Comment