Stručno usavršavanje za profesore srednjih škola na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

Stručno usavršavanje za profesore srednjih škola na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) u sklopu aktivnosti Centra za profesionalni razvoj, u toku školske 2024/2025 školske godine planira implementirati niz radionica za stručna usavršavanja profesora iz predmeta engleski jezik, matematika i historija/istorija/povijest.

Prva radionica će se održati za profesore iz predmeta engleski jezik i književnost u subotu, 31.8.2024. godine i nedjelju, 1.9.2024. godine u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Poziv je otvoren za sve srednje škole u Bosni i Hercegovini, a svaka škola može nominirati više profesora iz predmeta engleski jezik i književnost koji će učestvovati u programu.

Nakon pregledanih prijava predstavnici UWC Mostar Centra za profesionalni razvoj će obavijestiti škole i profesore o učešću u programu.

Radionice iz predmeta engleski jezik i književnost fokusirat će se na temu “Jačanje komunikacijskih vještina”. Sve troškove učešća (put, smještaj, radni materijali) pokriva UWC Mostar – Centar za profesionalni razvoj. Profesori učesnici će nakon stručnog usavršavanja dobiti certifikat o učešću. Aplikacijski formular je dostupan na službenoj stranici www.uwcmostar.ba

Radionice iz predmeta matematika i historija/istorija/povijest održat će se u januaru 2025. godine, a više informacija o ovim radionica biti će dostupno u mjesecu novembru.

Od 2006. Centar za profesionalni razvoj profesora, je bio organizator preko 50 radionica, konferencija i okruglih stolova za nastavnike, direktore škola, uposlenike pedagoških zavoda i ministre obrazovanja sa najboljim primjerima iz prakse programa Međunarodne mature IBDP.


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment