Svijet je tvoje tržište; Online razgovor za sve koji posluju lokalno, a žele prodavati globalno

Svijet je tvoje tržište; Online razgovor za sve koji posluju lokalno, a žele prodavati globalno

Sjajna prilika za startupe, ali i etablirane biznise da saznaju korisne informacije o eCommerce poslovanju od pripreme proizvoda, preko plaćanja, do pouzdane dostave do krajnjeg kupca.

eCommerce asocijacija u BiHDHL International i Startup studio pozivaju sve koji posluju lokalno, a žele prodavati globalno da učestvuju u online razgovoru “Svijet je tvoje tržište” koji će se održati 22.12.2021. godine u 18 sati.

Ovo je sjajna prilika za startupe, ali i etablirane biznise da saznaju korisne informacije o eCommerce poslovanju od pripreme proizvoda, preko plaćanja, do pouzdane dostave do krajnjeg kupca.

Neka od pitanja na koja će  učesnice i učesnici razgovora dobiti odgovore su:

·       Kako prodati, naplatiti i isporučiti svoje proizvode na globalnom tržištu?

·       Koje važne informacije iz prakse treba znati o preduslovima za uspješnu internet prodaju?

·       Kako postaviti siguran sistem naplate?

·       Kakve troškove očekivati i kakve uštede možeš napraviti?

·       Koje kriterije proizvod ili roba trebaju zadovoljiti?

·       Kakva su iskustva lokalnih biznisa koji prodaju globalno?

Inicijativu za razgovor o ovoj važnoj temi je pokrenula prva eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini o čemu je Belma Ljuta-Agić, direktorica Asocijacije izdvojila:

“eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini je nastala iz potrebe da u doba procvata internetske trgovine okupimo sve sudionike digitalnog ekosistema radi zajedničkog unapređenja eCommerce tržišta. Kao prva ovakva asocijacija u BiH ciljevi su nam osnažiti i olakšati online poslovanje te poboljšati sve aspekte online trgovine a prekogranična prodaja je vrlo važan segment. BiH ima ogroman potencijal za plasiranja proizvoda u inozemstvo a tržište u regionu otvara bezbroj mogućnosti za naše online trgovce. Za sve startupe kao i etablirane biznise koji imaju takve aspiracije na ovom događaju ćemo ponuditi odgovore i rješenja iz prakse kako da što lakše, brže i efektnije plasiraju proizvode kako na regionalno tako i na globalno tržište. Pridružite nam se!”

Pored predstavnica i predstavnika eCommerce asocijacije u BiH, prisutni će imati priliku razgovariti i sa Edinom Emšom, generalnim direktorom DHL International d.o.o. Sarajevo, Mirsadom Beširevićem, menadžerom za razvoj biznisa u Startup studiju i Nejrom Nuhić, mladom preduzetnicom koja zajedno sa saradnicama stoji iza biznisa Werkstatt iz Sarajeva koji od 2019. godine aktivno razvija e-trgovinu.

Ekspertni tim Startup studija je uvidio potrebe, ali i prilike biznisa iz vlastitog portfolija, te je sa partnerima razvio različite servise podrške za uspješno eCommerce poslovanje. Ovaj događaj je jedan u nizu aktivnosti s konačnim ciljem olakšavanja internet poslovanja domaćih startup-a.

Razgovor će se održati u prostorijama Startup studija u Sarajevu, a svi zainteresovani se događaju mogu pridružiti online, uz obaveznu prethodnu registraciju za događaj u zajednici lonac.pro, najkasnije na dan događaja 22.12. do 15 sati.

akta.ba

No Comments

Post A Comment