UDŽBENICI ZA OSNOVCE STIŽU U ČETVRTAK

UDŽBENICI ZA OSNOVCE STIŽU U ČETVRTAK

Zahvaljujući ideji o besplatnim udžbenicima i dobroj saradnji opštinske uprave Teslić i gradske uprave Banja Luka za osnovce iz Teslića od petog do devetog razreda obezbijeđen je dio udžbenika za školsku 2022/23. godinu.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u opštini Teslić Slaven Jelić, ističe da je ovo zaista značajna pomoć roditeljima i biće olakšanje za kućni budžet. Značajno je reći da ovom aktivnošću u ukupnoj sumi roditelji nisu morali izdvojiti oko 130.000 KM. Zahvaljujemo se kolegama iz Banja Luke bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Na zvaničnoj stranici opštine Teslić objavili smo koji će udžbenici biti obezbijeđeni sa naše strane.

Prema predviđenom planu kolega iz Banja Luke, knjige u Teslić stižu u četvrtak u 14:30 časova ispred opštinske uprave. Nakon što se formiraju paketi po razredima, plan je da se knjige dostave svim školama prije početka školske godine a gdje će se dalje distribuirati prema učenicima preko zaposlenih u školama.

Zahvaljujući ideji o besplatnim udžbenicima za osnovce, koja je prošle godine pokrenuta i realizovana u Banjaluci, ove godine će besplatne udžbenike imati učenici osnovnih škola u 20 lokalnih zajednica u Srpskoj, poručila je Tanja Vukomanović, savjetnica gradonačelnika za medije.

Grad u fokus stavlja porodicu i glavni cilj je da se kroz subvencije za udžbenike pošalje porodicama jasna poruka da imaju podršku i oslonac u nama – kazala je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Mirna Savić – Banjac.

 

 

1 Comment

Post A Comment