UniCredit Fondacija izdvaja 3 miliona eura za inicijativu “Call for Education 2023”

UniCredit Fondacija izdvaja 3 miliona eura za inicijativu “Call for Education 2023”

 Rok prijave 08.09.2023


UniCredit Fondacija, u skladu sa svojom svrhom da otključa potencijal sljedeće generacije Europe kroz jednake obrazovne mogućnosti, pokreće inicijativu “Call for Education 2023“ kako bi podržala programe neprofitnih organizacija u borbi protiv nedostataka u obrazovanju u svim zemljama u kojima UniCredit Grupa posluje.

Inicijativa će, pored Bosne i Hercegovine, uključiti još 9 zemalja: Austriju, Hrvatsku, Češku, Njemačku, Mađarsku, Italiju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju, a UniCredit Fondacija će izdvojiti ukupan doprinos od 3 miliona eura s ciljem identifikacije i potpore programa za učenike srednjih škola (dobne skupine 11-19), koje sprovode neprofitne organizacije, s posebnom pažnjom na:

  • suzbijanje ranog napuštanja škole
  • podsticanje univerzitetskog obrazovanja
  • sticanje adekvatnih vještina za ulazak na tržište rada

“Obrazovanje je temeljna pokretačka snaga za budućnost Europe i čvrsto vjerujem da je naša odgovornost, kao europske institucije, da dosljedno identificiramo i podržimo mlade talente unutar zajednica u kojima djelujemo, jer upravo oni postavljaju temelje za napredak i uspjeh našeg kontinenta u godinama koje dolaze. Stoga, s ponosom objavljujemo ovaj Poziv koji uključuje 10 zemalja u kojima smo prisutni. Ova inicijativa je savršeno usklađena uz opredijeljenost UniCredit Grupe da našim zajednicama stalno pruža priliku za napredak i poboljšanje u društvenim aspektima, a u skladu s ESG strategijom i strateškim planom banke”, kazao je Andrea Orcel, predsjedavajući UniCredit Fondacije.

Neprofitne organizacije svoje prijave mogu podnijeti na namjenskoj platformi do 8.9.2023. godine.

Izborna komisija će do kraja 10. mjeseca 2023. godine odabrati oko 20 pobjedničkih projekata, pri čemu će se odrediti i iznos same podrške.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama i pojašnjenjima, kandidati se mogu obratiti putem e-mail adrese UniCredit Fondacije: info@unicreditfoundation.org.


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment