Western Balkans Youth Cultural Fund : Online info sesija

Western Balkans Youth Cultural Fund : Online info sesija

Pridruži se RYCO na online sesiji o “Omladinskom kulturnom fondu Zapadnog Balkana” koju finansira Njemačko Ministarstvo vanjskih poslova i podrži kulturni aktivizam mladih.

Događaj

02.11.2023. 12:00 – 02.11.2023. 13:15

Online

Zoom platforma

Nakon uspješno realizovane info sesije u Sarajevu, Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) te poziva na online info sesiju na kojoj ćemo predstaviti program „Omladinski kulturni fond Zapadnog Balkana“.

Riječ je o višegodišnjem projektu, koji finansira njemačko Ministarstvo vanjskih poslova, a koji je namijenjen kulturnim praktičarima i organizacijama civilnog društva iz oblasti kulture. Cilj projekta je da podrži kulturni aktivizam mladih i kreativna rješenja za goruća društvena i politička pitanja na Zapadnom Balkanu, doprinoseći regionalnoj saradnji, interkulturalnom dijalogu, izgradnji mira i pomirenju.

RYCO je otvorio javni poziv 12. oktobra, i prvi krug apliciranja je otvoren do 12. novembra u 23:59. Projekat Omladinskog kulturnog fonda Zapadnog Balkana trajaće do 2026. godine, sa nekoliko otvorenih poziva svake godine.

Više informacija možeš dobiti na online info sesiji koju lokalna kancelarija RYCO-a u Sarajevu realizuje sljedeće sedmice u četvrtak, 02. novembra sa početkom od 12:00 časova na aplikaciji Zoom. 

Kako bi obezbijedio ili obezbijedila svoje mjesto na nekom od ovih događaja registruj se putem sljedećeg LINK-a, sve do srijede 01. novembra u 15:00 časova.

Radujemo se tvojim prijavama.


Preuzeto sa: Hocu.ba

No Comments

Post A Comment