Zelena ljetna škola Fondacije Heinrich Böll

Zelena ljetna škola Fondacije Heinrich Böll

U periodu 10 – 12. septembra 2021. godine održaće se prvo izdanje Zelene ljetne škole u organizaciji Fondacije Heinrich Böll (Ured u Sarajevu). Ovaj program edukacije i razmjene okupiće predavačice/če iz BiH i regiona i učesnike/ce iz različitih oblasti društvenog angažovanja (aktivizam, civilno društvo, akademija).

KADA? 10 – 12. septembar 2021. godine

GDJE? Vlašić

KAKO se prijaviti? LINK za prijavu

U periodu 10. – 12. septembra/rujna 2021. godine održaće se prvo izdanje Zelene ljetne škole u organizaciji Fondacije Heinrich Böll (Ured u Sarajevu). Ovaj program edukacije i razmjene okupiće predavačice/če iz BiH i regiona i učesnike/ce iz različitih oblasti društvenog angažovanja (aktivizam, civilno društvo, akademija).

Zelena ljetna škola pružiće priliku za promišljanje mogućnosti transformacije bh. društva zasnovane na principima ekološke održivosti, participativne demokratije, ljudskih prava, socijalne pravde i rodne ravnopravnosti. Program ima za cilj da inspiriše razgovorima o progresivnim politikama, kao i da pruži podršku upoznavanju i udruživanju aktera iz različitih disciplina i oblasti djelovanja kroz razmjenu iskustava u polju praktičnih politika i borbi kroz predavanja, razgovore, predstavljanja inicijativa i radionice.

Program je sastavljen od tri modula:

uvod u političku ekologiju
klimatske promjene kao okidač za socioekološku transformaciju
učešće javnosti u donošenju odluka o okolišu
Poziv je i za praktičare i za teoretičare, a posebno ohrabrujemo mlade koji žele da nauče nešto više o ovim temama da se prijave. Broj mjesta je ograničen.

Troškove puta, smještaja i hrane pokriva organizator ljetne škole. Zvanični jezik škole biće BHS. Program će biti organizovan u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama, uključujući i smještaj u jednokrevetnim sobama.

Ukoliko želite da aplicirate molimo Vas da u potpunosti popunite ovaj upitnik.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, molimo vas da pišete na e-mail adresu: jelena.vukobrat@ba.boell.org ili jasminka.bjelavac@ba.boell.org.

Poziv za učešće otvoren je do 22.08.2021. godine u ponoć. Rezultati selekcije biće objavljeni najkasnije do 29.08. 2021. godine.

Preuzeto sa: ba.boell.org

No Comments

Post A Comment